Utazó Planetárium — játékos előadás

utazoplanetariumcimlapUtazó Planetárium – játékos előadás gyerekeknek egy felfújható kupola sátorban. Örök élményt nyújt bárki számára. Aba és Lana: Űrkalandozások – Utazás a Naprendszerben

Aba a manófiú és Lana a tündérlány hazafelé tartanak Manóvárosba, miközben korábbi kalandjaikról beszélgetve lassan rájuk esteledik. Esti sétájuk során együtt próbálják felfedezni az égbolt csodáit, a csillagképeket, a bolygókat. Esti nézelődésük alatt megismerkednek Kiliánnal a barátságos űrlénnyel, akinek segítségél részt vesznek egy fantasztikus utazáson. Az űrutazás alatt meglátogatják a Naprendszer bolygóit, és nagyon sok új ismeretre is szert tesznek. Miközben végigkísérjük Abát és Lanát kalandjaikon, mi is megismerkedünk a Naprendszer égitestjeivel.

- Vajon befér egy zsiráf és egy nagy medve a planetáriumba? Van-e sárkány az égen?
- Gyerekek is mehetnek űrutazásra?
- Melyik gyűrűs bolygóra kalandozik Aba és Lana a kis űrlénnyel?
- Hogy néz ki Földünk éjszaka?
- Álmodozzunk a csillagos éjszakán!

Cégünk az országban egyedülálló mobil planetáriummal rendelkezik, mely már számos iskolában, művelődési házban és óvodában járt szórakoztató és egyben ismeretterjesztő bemutatókkal.

Az Utazó Planetárium tudományos és ismeretterjesztő céget diplomás csillagászok, kutatók, oktatók hozták létre azzal a céllal, hogy látványos és szórakoztató formában ismertesse meg a csillagok távoli világát és adjon kedvet a csillagászathoz.

Az országban bárhova elvihető, felfújható planetáriumi kupolában mutatjuk be a csillagok, csillagképek és bolygók világát az óvodás korosztálytól a felnőtt érdeklődő hallgatók részére.

Kiknek ajánljuk a műsorainkat?

Előre összeállított élőszavas és kész műsorainkkal minden korosztályt el tudunk kápráztatni!

1.) Óvodásoknak és kisiskolásoknak, (valamint szüleiknek) ajánljuk a tündérgyerek, Aba és Lana kalandozásait a csillagképek és bolygóink világában

2.) Középiskolás korosztálynak egyedi műsorokat készítünk, mely támogatja a NAT tananyagát és számos érdekes nem túl ismert információt nyújt a naprendszerünkről, ködökről vagy épp a csillagok életéről

3.) Érdeklődő felnőtteknek ajánljuk mélyebb tartalmú előadásainkat, ahol a csillagok mellett a bolygók felszínének részletesebb ismertetése és mindenkit foglalkoztató témák, mint a fényszennyezés, víz és élet a Marson kerülnek feldolgozásra.

4.) Családoknak komolyabb vagy mesés ismeretterjesztő előadásaink igazi családi szórakozást, maradandó képi élményt jelentenek.

Ön is szeret a csillagos ég alatt ábrándozni?

Érdeklik az égbolton megfigyelhető jelenségek mögött rejlő természeti törvények?
Szeretné jobban megérteni az égbolton megfigyelhető égi “tüneményeket”?
Percek alatt felállítható utazó planetáriumunkba belépve lelkes csillagászok tolmácsolásában az Ön szeme láttára elevenedik meg az éjszakai égbolt.

Óvodáknak, iskoláknak, művelődési házakban – bárhol az országban!
– Tudományos – Ismeretterjesztő – Szórakoztató – Kalandozás – szakemberektől –
– tartalmas családi program – óvódásoktól a felnőttekig –

utazoplanetarium2
Kupoláról, technikáról:

– A planetárium maga egy felfújható kupola sátor, melyet a levegő tart fent és a kupola belső felületére tudjuk kivetíteni, odavarázsolni a csillagos eget és bolygóinkat digitális technika segítségével -> digitális planetárium.
– A technológia a teljes kupolás vagy 360fokos térhatású vetítés elvén működik speciális nagyfelbontású projektor segítségével.
– A sátrat bárhol fel lehet állítani (elsősorban zárt térben) és már kezdődhet is a kalandozás a világűrben.

www.utazoplanetarium.hu

Friss hírek, információk következő előadás helyszínekről: www.facebook.com/utazoplanetarium