Szív Óvoda Bemutatkozása

Szív Óvoda (1063 Budapest,  Szív u. 6.)
Óvodánk Budapest VI. kerületében Terézvárosban található, tömegközlekedési eszközökkel is jól megközelíthető helyen.

A rendelkezésre álló adatok alapján az épületet 1886. április 13-án adták át. Az építtető Kaukovszky Adolf felesége magánóvodát tartott fenn benne. Haláluk után a fővárosnak adományozták azzal a kikötéssel, hogy az épületet mindenkor óvoda céljára használják. 1904-ben mint fővárosi óvoda nyílt meg. Később az ingatlanrendezések során az épület a VI. ker. Tanács, majd Önkormányzat birtokába került.Intézményünk belvárosi, bérházas környezetben található, s a szokványos kapun kívülről belépve – talán az elmúlt több, mint száz év láthatatlan, de jól érezhető üzeneteként – oázis várja a gyerekeket sok-sok zölddel, virággal, hatalmas fákkal, kerti tavacskával.

Első udvarunkon kézműves kis mestereink alkotásaiból állandó kiállítás fogadja az érkezőket. A cserjék között lévő kerti bútorok pedig a szülők számára is lehetőséget nyújtanak egy-két perc pihenőre.
Nagy udvarunkon természetes, az uniós szabványoknak megfelelő fajátékok között biztosítjuk a mindennapos levegőzést, szabad mozgást, játékot. A gyerekek komfortérzetét növeli, s a balesetveszélyt is csökkenti az udvart teljesen beborító rugalmas gumi járólapok.

Mivel gyermekeink otthona több emeletes, udvar nélküli bérházakban található, kiemelten fontosnak tartjuk a megfelelő mennyiségű és minőségű levegőzést és mozgást. Mindennapjainkba természetesen épül be a tornaterem használata, sokféle célzott mozgást elősegítő tornaszerekkel. Tornatermünk külön öltözővel, mosdóval és wc-vel is rendelkezik. Öt csoportszobánk igényesen berendezett, óvodapedagógusaink folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a gyerekekkel közösen esztétikussá, otthonossá tegyék környezetüket.
Játékaink korszerűek, sokszínűek, változatosak, alkalmazkodnak gyermekeink életkori sajátosságaihoz.