Ingyenes közösségi edzések anyukáknak

4_o_kismamak-FUSZ2011. február 1-ével minden megváltozott. Előző nap még dolgozó nő voltam, határidőkkel, feladatokkal, kihívásokkal, munkatársakkal. Aztán ezen a bizonyos elsején ott ültem az óriási hasammal a nappaliban, és azt hittem, hogy eljött a hatalmas vakáció ideje :D

Most, kábé 39 hónappal, 15972 szoptatással és 42621 kicserélt pelenkával a hátam mögött bizton állíthatom, tévedtem.

Nem bánom egy percig sem, mindhárom gyerekemet imádom. De mit adtam értük “cserébe”?
A lánykori testemet és vele a ruhatáramat , a kihívásokat, a kitűzött (távlati) célok jórészét, az állandó szellemi kihívást, a szabadságot, a fontosság és elismertség jóleső, önbizalomkeltő érzését, a szinte bármikor elérhető testi és szellemi töltődés lehetőségét és még sorolhatnám.

Nem panaszkodom, félre ne érts! :-)

Ne hidd, hogy attól leszel jó anya, ha minden kiruccanásra elkísér. Egyébként úgyis elalszik/betojik/megéhezik20140620_1011_FUSZ_resize_lg/hisztizni kezd a legrosszabbkor, te pedig őrjöngve távozol dolgod végezetlenül. Neki nem jó, neked meg nagyon rossz. Viszont az összes mókás gyerekfoglalkozásra elcipelni meg neki jó, viszont te kapsz agylágyulást. Lássuk be, kb 10-15 évig esély nincs rá, hogy egy közös programot mindketten élvezzetek. Természetesen ezt a bekezdést mindenki ugorja át, akinek nincs lehetősége másra bízni a gyerekét. Vagy legalábbis ne húzza fel magát annyira, most hogy elolvasta, hogy nem olvas tovább :-)

Szóval miért ne lehetne azt csinálni, ha már mind otthon vagyunk egy/két/pár gyerekkel, hogy a közösség és a sport jótékony hatását maximálisan kihasználjuk?
Segítsünk egymásnak. Én tartok egy gyilkos izzasztó edzést a Szent István Parkban (de tarthatod te is, ha kedved van). Te gyere el és hozd a barátnődet is!
Ha ezzel megvagyunk, akkor futhatunk (babakocsival vagy nélküle), úszhatunk, biciklizhetünk. De nem ám csak úgy bele a vakvilágba. A lényeg legyen a célok elérése. Legyen egyéni vagy csapat, 800 méter vagy éppen 5000.

El tudod képzelni, hogy egy ilyen közösséghez tartozz? Ahol a hétköznapokat kicsit hátrahagyva megint egy csoport fontos és számontartott tagja lehetsz, ahol célokat tűzhetsz ki és átélheted a teljesítést követő eufóriát, ahol nem (csak) az a téma, hogy esziknemeszikalsziknemalszikszobatiszta?ádehogy, hanem csupa olyan, ami már nagyon régen vagy talán még soha.

Szóval most, hogy itt a nyár, remélem tudsz időt szakítani! Vagy megpróbálsz…vagy megtanulsz :-)

Ingyenes közösségi edzés a Szent István Parkban kedden és pénteken 10.00-kor. Gyere babával, kisgyerekkel, nagyobbakkal, babakocsival!
Bővebben az edzésekről: a https://www.facebook.com/gyerunkanyukam oldalon.