Aktív Szülés Program

aszp_logo_tortaraAz AKTÍV SZÜLÉS PROGRAM egy civil, de magas szakmai irányítás és szervezettség alatt álló, közhasznú alapítványi formában működő intézmény, ahol minden gyermeket váró pár megtalálhatja azokat az eszközöket, helyzeteket, programokat, amelyek saját egyéni készülődésüket, a szülésre és a szülői szerepre való ráhangolódásukat segíteni tudja.

Programunkat azért hoztuk létre, mert felismertük, hogy nemcsak minden szülés más, hanem kinek-kinek a készülődése, anyaságra, apaságra, és szülésre való ráhangolódása is más-más utat követ.  Célunk, hogy a gyermekvállalás előtt álló, és kórházi szülésre készülő gyermeket váró párok/családok támogassuk a szülői szerepre – és ezen belül a szülésre – való készülődésben. A programot igénybe vehetik a gyermeket váró párok, vagy egyének, illetve az ő családtagjaik, valamint olyan párok /egyének is, akik még „csak” tervezik a gyermekáldást. 

TANFOLYAMTÍPUSAINK/CSOPORTJAINK  (A tanfolyamtípusra kattintva bővebb információt kapsz az adott kurzusról):

RELAXÁCIÓS CSOPORT – Autogén tréning

KÉSZÜLŐDÉS A SZÜLÉSRE

KÉSZÜLŐDÉS A SZÜLŐSÉGRE – Babával az élet

SZÜLÉSBESZÉLGETÉSEK

 BABAMASSZÁZS

CSECSEMŐÁPOLÁSI TANFOLYAM

KISMAMA FITNESS Ritmus-mozgás-harmónia 2013. őszi félévben nem indul.

SZÜLÉS UTÁNI TORNA ÉS BABATORNA Szabad mozgás babának és mamának 2013. őszi félévben nem indul.

MANÓTORNA Lépésről-lépésre 2013. őszi félévben nem indul.

 

EGYÉNI KONZULTÁCIÓ

Ha olyan megbeszélnivalód van, amelyre a csoportos alkalmak nem megfelelőek, egyéni konzultációs időpontot kérhetsz.

 

SZOLGÁLTATÁSOK Amivel Várunk Téged – a szaktudáson és az odafigyelésen felül:dsc0562

Öltöző és mosdó / zuhanyzó
Tea és keksz (kölesgolyó, sós halacska és édes tallér)
Bébiétel melegítő
Nyugodt hely a szoptatáshoz
Babáknak játszószőnyeg, játékok a programok alatt
És amíg te mész a mosdóba, egyikőnk biztosan vigyáz rá!
Büfé

Egy igazán bababarát hely!
Az AKTÍV SZÜLÉS PROGRAM helyszíne megkapta a „BABABARÁT TERÜLET” címet a „Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságtól”  (Eü. Minisztérium, Állami Népeü.-i és Tisztiorvosi Szolgálat, Országos Gyermekegészségügyi Intézet).

dsc0537

A JELENTKEZÉS MÓDJA

A program egészébe való bejelentkezés személyesen a helyszínen vagy internetes regisztrációval történhet a www.aktivszules.hu honlapon. Ez lehetővé teszi, hogy programunktól hírlevelet kaphass, és időben értesülj az esetleges változásokról. Az egyes programokra való előzetes bejelentkezés csak a Relaxációs csoport, és az Egyéni konzultáció esetében szükséges. Az Aktív Szülés egyéb óráira nem kell előzetesen jelentkezni. Elég, ha csak kiválasztod az Neked leginkább testhezálló alkalmakat és eljössz a megadott időben.

 

A PROGRAM ÚJDONSÁGA  a hagyományos szülésfelkészítő programokhoz képest:

Nemcsak a szülésre koncentrál, hanem tágabb értelemben gondol erre az időszakra: várja a gyermekvállalás előtt álló párokat, a szülés előtt állókat és a fiatal szülőket is a gyerek 3 éves koráig. Nem ígér konkrétumot, hanem a várandósság/ szülőség új, bio-pszicho-szociális közegével  – kinek-kinek a saját módján – való ismerkedéshez, tapasztalatszerzéshez nyújt folyamatosan, egyénileg választható hátteret a különböző módszereket alkalmazó órákon (táncterápia, pszichológiai konzultáció, kismama jóga, tematikus csoportok). Az érdeklődő párok számára általuk meghatározott minőségű és mennyiségű részvételt, a szakemberek oldaláról pedig differenciált odafigyelést valósít meg egy egységes szemléleti keretben.

 

ELÉRHETŐSÉGEINK – Szeretettel várunk!
Helyszín: Budapest VI. ker. Izabella u. 46. (ELTE Pszichológiai Intézet) = IZU
Honlap: www.aktivszules.hu
Készülődés a szülésre: Békési Beáta (+36-20-931-6981)
Babával az élet – Készülődés a szülőségre: Andrek Andrea (+36-20-222-1923) és Gitidisz Krisztina (+36-70-311-3774)
Egyéni konzultáció: Varga Katalin (+36-30-429-5561), Andrek Andrea (+36-20-222-1923) és Békési Beáta (+36-20-931-6981)
Testharmónia szülés után: Horváth Éva (+36-20-395-5511)
Pocaktánc: Törzsök Kata (+36-30-831-4429)
Relaxációs csoport: Vargay Adrienn (+36-20-488-6190)

 

A PROGRAM GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSAdsc0520

A párok a különböző szintű belső munkát és részvételt kínáló programok egyes óráiból teljesen tetszőleges összetételben és óraszámban állíthatják össze a leginkább „testre szabott” felkészülési programjukat. A program folyamatosan szülés előtti, és szülés utáni lehetőségek tetszés szerinti igénybevételét biztosítja a részvevőknek. Ezek az objektív tájékoztatás és a szubjektív tájékozódás módszerei köré szerveződnek tartalmilag és módszertanilag is. Tartalmilag információs, mozgásos és pszichológiai csoportok különíthetők el.

A program saját területén követi azt a gazdasági és társadalmi változások által megszült igényt, hogy a nők/párok ne alárendelt szereplőként jelenjenek meg a szülészeti ellátás struktúrájában, hanem egyenrangú partnerként éljék át életük meghatározó eseményét. Az alapkoncepció világszerte elfogadott, korszerű felkészítési alternatívát kínál.
A program nem valami ellenében jött létre. Nem opponál az egészségüggyel. Ezenkívül nem közvetít a szülőnő és kórházak, szakemberek között. A nőket és a családokat kívánja erősíteni, saját megoldásait támogatni, de nem kíván elébe menni a változásoknak. Természetesen, ha megjelennek újfajta igények, annak örülünk és támogatjuk, de ugyanígy támogatásra számíthat az is, aki hagyományos tekintélytiszteletben, külső megoldásokra támaszkodva szeretné világra hozni a gyermekét.

 

SZAKMAI HÁTTÉR

Szakmailag: az ELTE Affektív Pszichológiai Intézetével (1064 Budapest, Izabella u.64.)  és a londoni Active Birth Centerrel való töretlen szakmai együttműködés biztosítja a kontrollt a Programban végzett munka fölött.

Frederick LEBOYER szülészorvos, a „Gyöngéd születés” c. világhírű könyv szerzője, több igen jelentős, a témához kapcsolódó könyv és film alkotója, személyes útmutató barátságával és szakmai támogatásával tünteti ki programunkat.