V. kerületi játszóterek

Játszóterek az V. kerületben

Szabadság téri játszótér (nagyoknak)
1054 Budapest, Szabadság tér

Leírás: Érdekes mászókák, nagy homokozóval, a nagyobbaknak. Tuti jó móka a játszótérrel szemben lévő szökőkút, ami ha megközelítjük, akkor egy szakaszon elzáródik, és zavartalanul bemehetünk a vízfal mögé.

Szabadság téri játszótér (kicsiknek)
1054 Budapest, Szabadság tér

Leírás: Aranyos játszótér külön a kicsiknek. Nagy piros vonattal és hatalmas homokozóval. Forgalmasabb időszakokban a két hinta sokszor kevésnek bizonyul. Nincs kerítés, és ottjártunkkor az ivókút sem működött. Tuti jó móka a játszótérrel szemben lévő szökőkút, ami ha megközelítjük, akkor egy szakaszon elzáródik, és zavartalanul bemehetünk a vízfal mögé.

Hild téri játszótér
1051 Budapest, Hild tér

Leírás: Tágas, modern játszótér, sok játékkal. Külön élmény lehet a külső falon lévő vízesés. Autóval itt sincs sok esély a parkolásra.

Erzsébet téri játszótér
1051 Budapest, Erzsébet tér

Leírás: Kis játszótér közel a Deák térhez. Nem túl sok játék, de jut belőle kicsiknek és nagyoknak is. Ha van erőtök egy 300 méteres sétához, akkor a Hild tér szerintünk jobb választás. Autóval nem lesz egyszerű.

Károlyi kerti játszótér
1053 Budapest, Ferenczy István utca 1.

Leírás: Hatalmas gyönyörű park, élből két játszótérrel. A jobban felszerelt hétköznap 15.00 óráig csak a kerületi óvódások használhatják, de a többi játékkal is jókat lehet játszani. Ingyenes, kulturált wc-t (nem toi-toi) is találunk a parkban. Autóval nem ajánljuk.

Honvéd téri játszótér
1055 Budapest, Honvéd tér

Leírás: Üdítően zöld játszótér a belvárosban. Sok játékkal kicsiknek és nagyoknak. A park is gyönyörűen karban van tartva. A parkolás ugyan fizetős, de ezen a környéken még megoldható. Szerintünk a wc elég fontos lenne.